Понеділок, 06.05.2024, 05:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Бодибилдинг
Меню
Вхід
Реклама
ВК
Пошук
Календарь
Часи
Архів записів
Опитування
Для чого ти ходиш в зал?
Всього відповідей: 129
Друзі сайту
Satellite-plus GTA-ACTIVE
Лічильник
Яндекс.Метрика
Соціальні мережі
Головна » 2013 » Червень » 12 » Сон. Чому він такий важливий і скільки потрібно спати?
01:09
Сон. Чому він такий важливий і скільки потрібно спати?
  Сон – це основний момент в процесі відновлення. Під час цього процесу наш організм відпочиває і набирається сил, прискорюються майже всі процеси, що сприяють відновленню організму, а ті процеси, які, грубо кажучи, «заважають» – навпаки сповільнюються (наприклад, травлення). Прискорюється синтез білка в організмі, регенерація клітин (в тому числі і м’язової тканини), збільшується вироблення гормонів. Саме тому сон у спорті має величезне значення. Позбавляючи себе сну – ви позбавляєте себе м’язів!

Основні правила:
  1. Спати потрібно не менше ніж 8 годин на день.
Менше часу, як правило, буде недостатньо. Тому якщо ви вирішили набрати масу, то про ночі перед телевізором або комп’ютером краще забути. До речі, організм, при браку сну, швидко втрачає вагу. А це стосується не тільки жиру, але і м’язів.
  2. «Завантажтеся» білком перед сном.
Під час сну, синтез білка в організмі збільшується, тому буде досить корисно забезпечити себе цим компонентом. Тваринний білок перед сном вживати не варто,так як він міститься у «важких» продуктах, а процес травлення, як ми знаємо, сповільнюється. Ідеальне рішення в цій ситуації – амінокислоти. Вони моментально засвоюються, не напружуючи шлунок, і забезпечують наш організм будівельним матеріалом у такий необхідний момент.
  3. Ранковий дефіцит білка.
Вночі наша біологічна машина працює так старанно, що буквально «вичавляє» з нас усі соки, в тому числі і білок. Відразу після пробудження потрібно прийняти амінокислоти, бажано рідкі, які погасять дефіцит білка. Після цього, поки ми умиваємося і готуємося снідати, амінокислоти вже частково засвоєні. Катаболічний процес зупинено.
 
На сніданок рекомендується вжити вівсяну кашу (хоча можна і іншу), і так само яйця, в якості джерела білка. Яйця для росту м’язів – незамінний продукт.
Переглядів: 678 | Додав: Vasja | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz