Понеділок, 06.05.2024, 06:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Бодибилдинг
Меню
Вхід
Реклама
ВК
Пошук
Календарь
Часи
Архів записів
Опитування
Для чого ти ходиш в зал?
Всього відповідей: 129
Друзі сайту
Satellite-plus GTA-ACTIVE
Лічильник
Яндекс.Метрика
Соціальні мережі
Головна » 2013 » Червень » 30 » Джо Уайдер – легенда бодібілдингу.
12:59
Джо Уайдер – легенда бодібілдингу.
Джо Уайдер (Joe Weider), (1919 – 2013) – у всіх сенсах сильна особистість і гідний атлет, який зробив дуже багато для популяризації бодібілдингу не тільки в Америці, але і по всьому світу.

Джо народився 29 листопада 1919 року в Монреалі, що у Квебеку (Канада). Разом зі своїм братом, він ріс в сім’ї вихідців з Польщі. Джо досить рано почав тренуватися з огляду на те, що брати почали частенько вплутуватися в дворові бійки і тільки наполегливі тренування могли гарантувати перемогу в таких ось вуличних сутичках.

Але для повноцінних тренувань потрібен інвентар: штанга або гантелі на худий кінець. Та й де їх узяти, якщо у твоїх батьків немає грошей на таку собі розкіш? Відповідь валявся на найближчому звалищі … Так, свою першу штангу для тренувань, вони спорудили з паровозної осі і коліс від вагонетки.

Результати не змусили себе довго чекати – вже незабаром Джо стає переможцем місцевих змагань з підняття ваги. Слава про Джо і Бене Уайдера гриміла по всьому єврейському кварталу міста і всі навколо хотіли дізнатися, як вони добилися такого успіху.

Довго не роздумуючи, Джо вирішив відповісти всім і відразу, написавши брошурку «Your Physique», у якій розповідав про методи своїх тренувань і про правильне нарощування м’язової маси. У наслідок саме з цього, багато в чому аматорського видання виростуть такі журнали як «Flex», «Muscle Builder», «Muscle and Fitness» і «Shape». Всю другу половину 1940-х рр.. Джо і Бен активно пропагують бодібілдинг. Після цього, міцне м’язисте тіло міцно і надовго входить в моду.

У 1946-му в Монреалі брати Уайдери засновують Міжнародну Федерацію Бодібілдерів. А в 1965 році Джо організовує конкурс «Містер Олімпія» як своєрідну можливість ще раз проявити себе бувалим «Містер Америка», «Містер світу» і «Містер Всесвіт». Адже, правила тих років забороняли атлетам, одного разу завоювавши титул чемпіона, повторно брати участь у цих змаганнях.

Після багатьох років Джо зрозумів, що має сенс систематизувати весь накопичений ним досвід у грамотній організації системи тренувань. Основні принципи подібної системи Уайдер виклав у своїй книзі «Система побудови тіла Джо Уайдера», яка стала бестселером по всьому світі.

Джо прославився не тільки як культурист, публіцист і організатор змагань, а й як тренер багатьох відомих культуристів, таких як Арнольд Шварценеггер, Франко Коломбо, Френк Зейн, Луї Ферріньо, Ларрі Скотт, тощо.

Популярність культуризму семимильними кроками ступала по Землі і в 1980-му Джо Уайдер організовує конкурс «Міс Олімпія». У 1995-му під керівництвом Джо проходить «Фітнес Олімпія», а в 2003 – «Фігур Олімпія» – як Суперкубок серед атлетів.

Таким чином, Джо і його брат Бен, перетворили бодібілдинг з приватного захоплення нечисленних ентузіастів в масовий культ, побудувавши цілу імперію, що включає в себе видавництва, фабрики спортивного харчування, одягу та багато іншого.

Джо Уайдера не стало вранці 23 березня цього року в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія.

Пропонуємо переглянути відеоролик "Пам’яті Джо Уайдера”


Переглядів: 701 | Додав: Vasja | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz